Naturalny botoks – opuncja figowa

Naturalny botoks – opuncja figowa

Figowiec opuncja jest gatunkiem kaktusa pochodzącego z Meksyku. Jest zbierana tylko przez kilka dni w roku. Olej zbierany z jego nasion jest najdroższym olejem kosmetycznym na świecie. Proces jego pozyskiwania jest niezwykle czasochłonny i nieefektywny, ze względu na małą ilość oleju w nasionach opuncji. Do wyprodukowania zaledwie 1 litra oleju potrzeba około 470 kg świeżych owoców (około 1 miliona nasion).

Olej z opuncji figowej jest naturalnym kosmetykiem dla cery dojrzałej, bogatym w witaminę E, fitosterole i nienasycone kwasy tłuszczowe. Olej ten silnie ujędrnia i wygładza skórę. Chroni skórę przed wolnymi rodnikami i promieniowaniem UV. Kwas Omega-6 jest jednym ze składników bariery ochronnej skóry, zapewnia optymalny poziom nawilżenia i chroni skórę przed czynnikami zewnętrznymi.

Olej zawiera również fitosterole, które zatrzymują wodę w naskórku, łagodzą podrażnienia i regenerują. Co więcej, fitosterole poprawiają elastyczność i mają właściwości przeciwzmarszczkowe. Olej z opuncji figowej jest źródłem witaminy E, która zwalcza wolne rodniki i opóźnia proces starzenia się skóry. Ponadto zawiera ważne minerały, takie jak fosfor, potas, wapń i magnez.

Właściwości oleju:

  • Opóźnienia w procesie starzenia się skóry
  • sprawia, że zmarszczki są mniej widoczne
  • Prefekcyjny preparat nawilżający
  • Odżywia i regeneruje
  • Zmiękcza podrażnienia
  • Chroni przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych (wolne rodniki, promieniowanie UV, dym papierosowy, zanieczyszczenia powietrza)
  • Zwiększa elastyczność skóry
  • Jędrne i gładkie
  • Zwiększyć koloryt skóry – (usuwa przebarwienia i drobne blizny)
  • Reguluje pracę gruczołów łojowych
  • Łatwe zapalenia
  • Wzmocnienie bariery ochronnej skóry

Olej opuncja figowa może być stosowany jako indywidualny kosmetyk do twarzy i ciała lub jako składnik gotowych produktów. Olej polecany jest do cery dojrzałej, suchej, wrażliwej, a także do cery tłustej i mieszanej. Nie blokuje porów, jest idealny do pielęgnacji oczu, ust, szyi i rąk. Ponadto wzmacnia barierę ochronną skóry, poprawia jej jędrność, gładkość i elastyczność. Posiada zdolności demulgujące. Jest bardzo przydatny w okresie letnim, ponieważ zapobiega fotostarzeniu się skóry. Może być stosowany jako uzupełnienie ochrony przeciwsłonecznej lub jako serum rewitalizujące po opalaniu.

Dowiedz się więcej – http://leczniczeolejki.pl/olej-z-opuncji-figowej-naturalny-botoks_oxlm.a >>

Previous Olej marula
Next Wybieramy wyciskarkę do soków

Może to Ci się spodoba

Zdrowie i Uroda 0 Comments

Endermologia jedną z najskuteczniejszych metod walki z cellulitem, nadmiarem tkanki tłuszczowej oraz obrzękami

Endermologia pomaga wymodelować sylwetkę, ujędrnić skórę, a nawet poprawić kontury twarzy. Zabiegi wykonywane są za pomocą urządzenia LPG, które dostarcza do powierzchni skóry mikroimpulsy. Masaż połączony z podciśnieniem uaktywnia metabolizm tkanki

Zdrowie i Uroda 0 Comments

Chorzy na stwardnienie rozsiane tracą prawo do refundacji leków po 5 latach od rozpoczęcia terapii

Osoby chore na zaawansowaną postać stwardnienia rozsianego mogą liczyć tylko na 5 lat refundowanej terapii. Po tym czasie tracą prawo dostępu do bezpłatnego leczenia. Pacjenci chcą zniesienia krzywdzącego ich zapisu

Zdrowie i Uroda 0 Comments

Objawy choroby alkoholowej

Używki są znane i stosowane przez człowieka od najdawniejszych czasów. Do tych najbardziej pospolitych należy alkohol, który jest znany w każdej części świata. Jest on otrzymywany na drodze fermentacji drożdży

0 Comments

Brak komentarzy!

You can be first to comment this post!

Zostaw odpowiedź