Izrael to fantastyczne miejsce. Byłam pozytywnie zaskoczona

Dziennikarka wyjechała w pierwszą od wielu miesięcy zagraniczną podróż. Spędziła kilka dni w Izraelu, którym jest zachwycona. Docenia zwłaszcza tamtejszą kuchnię, będącą mieszanką różnych tradycji kulinarnych. Gwiazda zamierza wrócić do Izraela już wkrótce wraz z ekipą programu „Bez planu”. 

Podróże to obok kulinariów i poznawania nowych ludzi jedna z największych życiowych pasji Hanny Lis. Od roku może ją realizować dzięki programowi „Bez planu”, którego jest gospodynią. Latem ubiegłego roku wraz z ekipą TVN Style zwiedziła w ten sposób m.in. grecką wyspę Mykonos, portugalskie Porto oraz włoską Apulię. Od zakończenia zdjęć nie miała jednak okazji, aby wybrać się w kolejną podróż

– Już trochę przebierałam nogami, żeby gdzieś się wybrać dalej niż za Warszawę – mówi Hanna Lis agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Dopiero w końcu lutego dziennikarka pozwoliła sobie na krótkie wakacje. Spędziła wówczas 5 dni w Izraelu wraz z przyjacielem Łukaszem Jemiołem. Zwiedziła Tel Awiw oraz Jerozolimę, gdzie wybrała się m.in. do Instytutu Pamięci Męczenników i Bohaterów Holocaustu Jad Waszem. Był to pierwszy pobyt gwiazdy TVN Style w Izraelu.

– Fantastyczne miejsce, byłam niesłychanie pozytywnie zaskoczona, zwłaszcza Tel Awiwem, który jest tak młodym, tak energetycznym miastem, naładowany taką fajną, pozytywną, dobrą energią – mówi Hanna Lis.

Dziennikarkę zachwyciła zwłaszcza izraelska kuchnia, która stanowi mieszankę tradycji kulinarnych z różnych stron świata. Gwiazda już planuje powrót do Izraela, tym razem jednak zawodowo. Odwiedzi ten kraj w ramach drugiego sezonu „Bez planu”. Jej zdaniem jest to idealne miejsce do pokazania w tym programie.

– Jest fantastyczne jedzenie, świetna kultura, bogata historia, gdzieś tam te związki z Polską wciąż są zauważalne, więc myślę, że będzie bardzo ciekawie – mówi Hanna Lis.

Zdjęcia do drugiego sezonu „Bez planu” mają się rozpocząć już wkrótce. Oprócz Izraela Hanna Lis i ekipa TVN Style odwiedzą także m.in. Portugalię i Maroko.

Previous Lubię swój dom. Wolę spędzać czas w nim niż na imprezach
Next Posiadanie psa jest jedną z największych życiowych przyjemności

Może to Ci się spodoba

Podróże 0 Comments

Przy wyborze miejsca na zimowy wypoczynek należy sprawdzić dostosowanie ośrodka wypoczynkowego do rodzin z dziećmi

Podstawą udanego i bezpiecznego wyjazdu z dzieckiem na ferie jest wybór odpowiedniego ośrodka wypoczynkowego. W żadnym wypadku nie można jechać w ciemno, bez wcześniejszego sprawdzenia warunków lokalowych, menu i atrakcji dla dzieci. Najlepszą opcją są hotele

Podróże 0 Comments

Kuchnia Sardynii to kuchnia typowo pasterska. Królują w niej mięsa, aromatyczne sery i wędliny

Sardyńska kuchnia jest bardzo prosta, a jednocześnie niezwykle smaczna i aromatyczna. Dominują w niej pieczone mięsa, salami, a także sery z mleka koziego i owczego. W menu Sardyńczyków jest także dużo makaronu, przede wszystkim

Podróże 0 Comments

Co roku na narty w Alpy wyjeżdża 250 tys. Polaków

W ubiegłym sezonie zimowym wyjazd na narty wybrało 28 proc. wszystkich wyjeżdżających zimą Polaków. Niesłabnącą popularnością cieszą się Alpy, na które decyduje się 250 tys. osób. Blisko 80 proc. z nich

0 Comments

Brak komentarzy!

You can be first to comment this post!